Vegansk morgenplatte

Vegansk kikærtepostej
Ingredienser
- 100 g rød peberfrugt
- 100 g champignon
- 2 ds. Beauvais Økologiske Kikærter
- 1 løg
- 5 fed hvidløg
- 1 spsk. tahin
- 200 g kartofler
- 1 citron, saft herfra
- ½ dl olivenolie
- ½ dl soyafløde
- 4 spsk. soya
- ½ dl aquafaba
- 4 spsk. ristede sesamfrø
- Friskkværnet peber
Sådan gør du
- Steg hakket rød peber og champignon i lidt olivenolie på en pande og gem til senere.
- Hæld aquafaba fra Beauvais Økologiske Kikærter. Gem aquafaba til senere.
- Blend kikærterne sammen med løg og hvidløg. Tilsæt tahin, revne kartofler, citronsaft, olivenolie, soyafløde, soya, aquafaba, rød peber og champignon. Smag til med soya og friskkværnet peber. Bag kikærtepostejen i ca. 40 min. ved 200 grader.
- Anret evt. postejen med ristede sesamfrø og friske krydderurter.
Vegansk ægfri aioli
Ingredienser
- 6 spsk. aguafaba
- (væde fra Beauvais Økologiske Kikærter)
- 1-2 spsk. Bähncke Dijon Sennep
- 2 spsk. æblecidereddike
- 1 spsk. citronsaft
- 4 ½ dl solsikkeolie
- 4 fed hvidløg
- Salt og peber
Sådan gør du
- Kom aquafaba, Bähncke Dijon Sennep, æblecidereddike og citronsaft i en skål. Pisk det sammen med en elmixer. Pisk nu solsikkeolien i, i en tynd stråle.
- Pisk til du har en cremet mayonnaise. Tilsæt pressede hvidløg og smag til med salt og peber.
Vegansk røræg af tofu
Ingredienser
- 800 g tofu, smuldret
- 2 spsk. kokosolie
- 4 spsk. gærflager
- 2 spsk. løgpulver
- 1 spsk. sennepspulver
- 1 spsk. gurkemeje
- Salt og peber
Sådan gør du
- Smelt kokosolie i en pande ved medium varme.
- Tilsæt den smuldrede tofu.
- Steg det i ca. 2 min. imens der røres. Tilsæt gærflager, løgpulver, sennepspulver og gurkemeje.
- Lad det simre godt sammen i ca. 2 min.
- Smag til med salt og peber.
Anvendte produkter

ØKO Kikærter
400 g – 12stk
(varenr. 154394)

Dijon Sennep
1 kg – 6 stk
(Varenr. 150682)