Vegansk morgenplatte

Vegansk kikærtepostej

Ingredienser
  • 100 g rød peber
  • 100 g champignon
  • 2 ds. Beauvais Økologiske Kikærter
  • 1 løg
  • 5 fed hvidløg
  • 1 spsk. tahin
  • 200 g kartofler
  • 1 citron, saft herfra
  • ½ dl olivenolie
  • ½ dl soyafløde
  • 4 spsk. soya
  • ½ dl aquafaba
  • 4 spsk. ristede sesamfrø
  • Friskkværnet peber
Sådan gør du
  1. Steg hakket rød peber og champignon i lidt olivenolie på en pande og gem til senere.
  2. Hæld aquafaba fra Beauvais Økologiske Kikærter. Gem aquafaba til senere.
  3. Blend kikærterne sammen med løg og hvidløg. Tilsæt tahin, revne kartofler, citronsaft, olivenolie, soyafløde, soya, aquafaba, rød peber og champignon. Smag til med soya og friskkværnet peber. Bag kikærtepostejen i ca. 40 min. ved 200 grader.
  4. Anret evt. postejen med ristede sesamfrø og friske krydderurter.

Vegansk ægfri aioli

Ingredienser
  • 6 spsk. aguafaba
  • (væde fra Beauvais Kikærter)
  • 1-2 spsk. Bähncke Dijon Sennep
  • 2 spsk. æblecidereddike
  • 1 spsk. citronsaft
  • 4 ½ dl solsikkeolie
  • 4 fed hvidløg
  • Salt og peber
Sådan gør du
  1. Kom aquafaba, Bähncke Dijon Sennep, æblecidereddike og citronsaft i en skål. Pisk det sammen med en elmixer. Pisk nu solsikkeolien i, i en tynd stråle.
  2. Pisk til du har en cremet mayonnaise. Tilsæt pressede hvidløg og smag til med salt og peber.

Vegansk røræg af tofu

Ingredienser
  • 800 g tofu, smuldret
  • 2 spsk. kokosolie
  • 4 spsk. gærflager
  • 2 spsk. løgpulver
  • 1 spsk. sennepspulver
  • 1 spsk. gurkemeje
  • Salt og peber
Sådan gør du
  1. Smelt kokosolie i en pande ved medium varme.
  2. Tilsæt den smuldrede tofu.
  3. Steg det i ca. 2 min. imens der røres. Tilsæt gærflager, løgpulver, sennepspulver og gurkemeje.
  4. Lad det simre godt sammen i ca. 2 min.
  5. Smag til med salt og peber.
Anvendte produkter