Vegansk chokolademousse

Ingredienser
- 270 g mørk chokolade
- 180 ml mandelmælk (gerne sød)
- 3 spsk. kokosolie
- 225 ml aquafaba
- 3 spsk. agavesirup
Sådan gør du
- Skær chokolade i stykker og kom det i en skål sammen med mandelmælken.
- Smelt massen over et vandbad. Smelt kokosolien i og lad den afkøle til ca. 30 grader. Pisk aquafaba stift når chokoladen er afkølet. Tilføj agavesirup når massen næsten er ved at være stiv.
- Bland ¼ af aquafaba i chokolademassen til den er næsten ensartet i farven. Rør derefter resten af aquafabaen i forsigtigt med en dejskraber.
- Kom massen i portionsforme og stil dem på køl mindst 3 timer og gerne natten over.
- Pynt chokolademoussen med chokoladespåner og evt. friske bær og mynte.
- Massen skal ikke være så stiv som til marengs, og piskeris og andre redskaber må ikke være våde under piskning af aquafaba (som med æggehvider).
Anvendte produkter

ØKO Kikærter
400 g – 12stk
(varenr. 154394)