Plante Pålægspølse

10 pers.

Ingredienser
  • 1 løg

  • 0,5 dl kogte Beauvais Sorte  Kikærter

  • 2 spsk. koncentreret tomatpuré

  • 2 spsk. røget paprika

  • 2 tsk. salt

  • 2 spks. soya sauce

  • 120 g hvede gluten

  • 3 dl stegt NATURLI’ Øko Fars

Sådan gør du
  1.  Alle ingredienser blendes, bortset fra hvede gluten og NATURLI’ Øko Fars.
  2.  Når massen er blevet ensartet, tilføjes hvedegluten. Dernæst vendes det stegte NATURLI’ Øko Fars i massen.
  3. Massen rulles stramt i sølvpapir til 2 pølser og dampes i 90 minutter, eller til pølsen er fast.

 

Her får i opskriften på en lækker og sund plantebaseret erstatning for den klassiske pålægspølse, med NATURLI´ Øko Fars og Beauvais Sorte Kikærter.

 

Strukturen er som en klassisk pålægspølse. Med tomatpuré, paprika og soya sauce mangler den heller ikke smag. En ret så fantastisk plantepølse, hvis vi selv skal sige det.

 

Server den på lækkert brød på buffeten i kantinen eller hvor i synes den passer.  

 

Den her pålægspølse viser, hvordan kulinarisk kreativitet og bæredygtighed kan gå hånd i hånd.

 

Pålægspølsen er et glimrende eksempel på, hvordan plantebaserede alternativer kan berige vores spiseoplevelse, uden at vi skal gå på kompromis med smag og tekstur – og samtidig skabe positive indvirkninger på vores planet. 

 

Så her er endu et eksempel på en plantebaseret servering der egner sig fantastisk til dig der laver mad til mange. Velbekomme!

 

Anvendte produkter