Search
Close this search box.

Kirsebærglaseret gåsebryst

Kirsebærglaseret gåsebryst
Ingredienser
  • 4 gåsebryst eller andebryst (ca. 2000 g) 
  • 2500 g rodfrugter (persillerod, gulerod, rødbede, selleri)
  • 1 spsk. tørret timian
  • 2 spsk. Bähncke Taffel Sennep
  • 1 dl vindruekerneolie (eller olivenolie)
  • 1-2 fed hvidløg
  • 3 ½ dl Den Gamle Fabrik Kirsebærsauce
  • ½ grønkålsstok (500 g)
  • 2 skalotteløg (40 g)
  • 200 g Beauvais Asier 
  • 75 g valnødder
  • 3 appelsiner (fileter til salat og saften til vinaigrette)
  • 150 g fetaost
  • Friske krydderurter
  • Salt og peber

 

Sådan gør du
  1. Start med at stege gåsebryst ved svag varme med skindsiden nedad (ca. 5 min.). Stil det afsmeltede fedt til side (ca. 1 dl). Krydr dernæst gåsebrystet med salt og peber og steg det færdigt i ovnen ved 225 grader i ca. 20 min. til kernetemperatur på ca. 58-60 grader. Lad det trække i ca. 15 min.
  2. Skær rodfrugter i mundrette stykker. Kom dem i en gastrobakke og vend dem med gåsefedtet, timian, salt og peber. Steg rodfrugterne i ovnen ved 225 grader i ca. 25-30 min.
  3. Kom Bähncke Taffel Sennep i en skål og pisk med 2 spsk. appelsinsaft, vindruekerneolie, presset hvidløg, ½ dl Den Gamle Fabrik Kirsebærsauce, salt og peber. Rip grønkålsbladene og bland dem i en skål med skalotteløgsringe, hakkede Beauvais Asier, valnødder, appelsinfileter, fetaost og kirsebærvinaigrette. Drys med friske krydderurter.
  4. Kog 3 dl Den Gamle Fabrik Kirsebærsauce op på en varm pande. Glaser gåsebrystet deri og server med ovnstegte rodfrugter og grønkålssalat.
 

Gør julesæsonen uforglemmelig med kirsebærglaserede Gåsebryst. En lækker juleservering, der både tilfredsstiller smagsløgene og er en flot servering, med en lækker grønkålssalat og ovnbagte rodfrugter til.

Det møre gåsebryst er glaseret i den klassisk kirsebærsauce fra Den Gamle Fabrik, hvilket tilføjer den autentiske julesmag og stemning.

Den saftige og møre tekstur på gåsebrystet kombineret med den friske syrlighed fra kirsebærene er perfekt til den festlige julesæson.

Serveret med ovnbagte rodfrugter og en lækker grønkålssalat, med masser af lækker smag fra fetaost, appelsiner, valnødder og friske krydderurter opnår retten en velafbalanceret og smagsfuld karakter.

Kirsebærglaseret gåsebryst er den perfekte juleservering til mange ved større julebegivenheder eller frokoster.

Den festlige karakter af retten, med den klassiske smag af kirsebærsauce, gør det til et ideelt valg for at imponere dine gæster ved julefrokoster og større sammenkomster.

Mangler du inspiration til menuen på din café, er denne klassiske servering med en twist et perfekt bud på en lækker julespecialitet.

Kirsebærglaseret gåsebryst med ovnbagte rodfrugter og grønkålssalat er ideelt som juleservering i kantinen eller som en inspirerende måde at servere gåsebryst på, især når der skal laves mad til mange.

Sæt den på din julemenu og tilføj et strejf af lækker, klassisk julemad med en moderne twist, der vil glæde dine gæster.

Anvendte produkter