Gilleleje flækkesild

Ingredienser
  • 10 sildefileter (750 g)
  • 10 blade grøn salat
  • 2 skalotteløg (40 g)
  • 2 kg petit kartofler
  • 1 ½ dl olivenolie
  • 1 citron, saft herfra
  • 2 spsk. tørret timian
  • 1 kg broccoli5 dl K-Salat Hollandaise Sauce
  • 1 dl Den Gamle Fabrik Boysenbær syltetøj
  • 1 dl Bähncke Agurkerelish
  • Friske krydderurter
  • Salt og peber
Sådan gør du
  1. Drys ca. ½ tsk. salt på hver sildefilet og luk sammen. Læg dem side om side i et fad og lad dem trække natten over i køleskabet.
  2. Fold dem ud og læg på en bageplade med skindet opad. Pensl hver sildefilet med ½ spsk. olivenolie og drys med peber. Grill dem i ovnen ved 275 grader i ca. 10 min., til de er gyldne og sprøde.
  3. Vask og vend halve petitkartofler med skræl med 1 dl olivenolie, citronsaft og timian og fordel dem i en gastrobakke.
  4. Steg dem i ovnen ved 200 grader i ca. 35 min.
  5. Skær broccoli i buketter og damp dem i ovnen i ca. 5 min.
  6. Opvarm Hollandaise i en gryde.
  7. Server Gilleleje flækkesild med stegte kartofler, broccoli, Den Gamle Fabrik Boysenbær syltetøj, Bähncke Agurkerelish, K-Salat Hollandaise og friske krydderurter.
Anvendte produkter