Gilleleje flækkesild
Ingredienser
- 10 sildefileter (750 g)
- 10 blade grøn salat
- 2 skalotteløg (40 g)
- 2 kg petit kartofler
- 1 ½ dl olivenolie
- 1 citron, saft herfra
- 2 spsk. tørret timian
- 1 kg broccoli
- 5 dl K-Salat Hollandaise Sauce
- 1 dl Den Gamle Fabrik Boysenbær Syltetøj
- 1 dl Bähncke Agurke Relish
- Friske krydderurter
- Salt og peber
Sådan gør du
- Drys ca. ½ tsk. salt på hver sildefilet og luk sammen. Læg dem side om side i et fad og lad dem trække natten over i køleskabet.
- Fold dem ud og læg dem på en bageplade med skindet opad. Pensl hver sildefilet med ½ spsk. olivenolie og drys med peber. Grill dem i ovnen ved 275 grader i ca. 10 min., til de er gyldne og sprøde.
- Vask og vend halve petitkartofler med skræl med 1 dl olivenolie, citronsaft og timian og fordel dem i en gastrobakke.
- Steg dem i ovnen ved 200 grader i ca. 35 min.
- Skær broccoli i buketter og damp dem i ovnen i ca. 5 min.
- Opvarm Hollandaise Saucen i en gryde.
- Server Gilleleje flækkesild med stegte kartofler, broccoli, Den Gamle Fabrik Boysenbær Syltetøj, Bähncke Agurke Relish, K-Salat Hollandaise Sauce og friske krydderurter.
Anvendte produkter
Marmelade Boysenbær
600 g – 6 stk
(varenr. 151324)
Agurke Relish
900 g – 6 stk
(Varenr. 150624)