Search
Close this search box.

Chili sin carne

tun i taco

10 pers.

Ingredienser
  • 2½ løg
  • 5 fed hvidløg
  • 5 friske røde chilier
  • 5 spsk. rapsolie
  • 5 spsk. stødt spidskommen
  • 2½ spsk. stødt kanel
  • 2½ spsk. stødt koriander
  • 1500 g NATURLI’ Øko Fars
  • 5 tsk. tørrede chiliflager
  • salt og peber
  • 2½ dåse hakkede tomater
  • 3¾ dl grøntsagsbouillon
  • 2½ dåse kidneybønner
Sådan gør du
  1. Hak chili, løg og hvidløg fint. Varm olien op i en stor gryde, og steg løg og chili sammen med krydderierne.
  2. Tilsæt NATURLI’ Øko Fars lidt ad gangen, og lad det blive brunt sammen med løgblandingen, før du tilsætter mere fars. Krydr med chiliflager, salt og peber.
  3. Tilsæt hakkede tomater og bouillon, og lad det simre i 30 minutter. Rør gerne jævnligt i gryden.
  4. Vend bønnerne i gryden. Lad retten småsimre i yderligere 25 minutter. Smag til med alle krydderierne.
 

Denne ret er et populært vegansk og vegetarisk alternativ til den klassiske chili con carne.

Den har en fyldig og nærende smag uden brug af kødprodukter men takket være NATURLI´ Øko Fars og Beauvais Øko Red Kidney Beans. 

Ingredienser som løg, hvidløg og tomater tilføjer tekstur og masser af smag til retten.

 

Chili Sin Carne er kendt for sin alsidighed og kan tilpasses efter individuelle smagspræferencer.

 

Nogle foretrækker at tilføje ekstra grøntsager som majs, gulerødder eller peberfrugter for at give retten mere substans og farve. Vi har valgt den helt klassiske version.

 

Serveret alene eller med tilbehør som ris, brød eller tortillachips, tilbyder Chili Sin Carne en lækker og smagsfuld oplevelse for dem, der ønsker at nyde en hjertevarm ret uden kød.

 

Den egner sig perfekt som en plantebaseret servering, både på buffeten i kantinen, som en velsmagende, varmende ret i restauranten eller en lækker frokost servering i de kolde måneder, på caféen.

 

Enkel i sin sammensætning, men rig på smag, gør vores plantebaserede version det muligt at nyde et velsmagende og ernæringsrigt måltid uden at gå på kompromis med traditionel smag.

Og så gør det jo ikke noget at den smager endnu bedre, hvis den er lavet dagen før og derfor er perfekt til dig der laver mad til mange og har mange bolde i luften.