Search
Close this search box.

Sennep som tilbehør

Bagt grøntsagssauce

Ingredienser:
1 knoldselleri (rødbeder eller andre grøntsager)
1 dl Bähncke Dijon Sennep
3 spsk. citronsaft
½ dl olivenolie
Salt og peber

Tilberedning:
Bag knoldselleri med skræl i ovnen ved 200 grader 2 timer.
Pil skrællen af og blend den med resten af ingredienserne.

 

Tip: Kom 1 spsk. trøffelolie i saucen.

(Egnet til rå grøntsager, chips, brød, grissini, sandwich, kød eller som topping på fisk.)

Kornblomst sennep (lavendelsennep)

Ingredienser:
5 dl Bähncke Grov Sennep
1 dl blomsterhonning
1 ½ dl tørrede kornblomster (lavendler, andre spiselige blomster)

Tilberedning:
Rør ingredienserne sammen.

(Egnet til røget kød, simreretter, pølser, oste)

Rodfrugtsdressing

Ingredienser:
1 skalotteløg (20 g)
2 dl Bähncke Taffel Sennep
2 dl koldpresset rapsolie
2 spsk. balsamico
4 spsk. rørsukker

Tilberedning:
Hak skalotteløg og rør alle ingredienser sammen.

(Egnet til f.eks. bagte rodfrugter, rå tyndstrimlede grøntsager, lune salater og asparges)

Rosenpeber vinaigrette

Ingredienser:
2 dl Bähncke Dijon Sennep
4 dl olivenolie
4 spsk. lynghonning
2-3 spsk. rosenpeber
evt. tørrede blomster til pynt

Tilberedning:
Pisk en vinaigrette. Knus rosenpeber og bland i. Smag til med salt og peber.

(Egnet til salater.)

 

Tip: Brug hybenroseblade, lavendel, vaniljesalt, eller andre urter til at pynte din sennep af med.

Vinaigrette med fennikel

Ingredienser:
2 dl g Bähncke Grov Sennep
4 dl rapsolie
1 dl lynghonning
½ dl hvid balsamico
10 g fennikelfrø

Tilberedning:
Pisk en vinaigrette. Stød fennikelfrø og bland i vinaigretten. Smag til med salt og peber.

(Egnet til salater.)

Sennepspesto med krydderurter

Ingredienser:
50 g hasselnødder
20 g skalotteløg
3 fed hvidløg
1 dl hakkede friske krydderurter
4 dl Bähncke Dijon Sennep
2 dl olivenolie

Tilberedning:
Finhak, hasselnødder, skalotteløg, hvidløg og friske krydderurter. Rør alle ingredienserne sammen.

(Egnet til salater med æble, pærer, frugter, tapas, brød, fisk, marineret og stegte sild og kød).

Rød hummus med sennep

Ingredienser:
2 dl Bähncke Arfmann Sennep
2 ds. kikærter uden lage (250 g)
100 g Beauvais Syltede Rødbeder
1 dl olivenolie
4 fed hvidløg
1 citron, saft herfra

Tilberedning:
Blend alle ingredienser og smag til med salt og peber.

(Egnet til sandwich, dip på buffet, brød og pålægsanretninger.)

Svampesennep

Ingredienser:
500 g blandende svampe
2 spsk. rapsolie
5 dl Bähncke Grov Sennep
½ dl citronsaft
3 spsk. frisk timian

Tilberedning:
Steg svampene i rapsolie og hak dem groft. Bland de stegte svampe med Bähncke Grov Sennep, citronsaft og frisk timian.

(Egnet til kylling, vildtpålæg, kødpålæg, sandwich, tapas)

Tip: Prøv også at komme portvin eller cognac i din svampesennep.

Løgchutney med sennep

Ingredienser:
5 løg (500 g)
2 dl Bähncke Arfmann Sennep
4 spsk. rapsolie
8 spsk. honning
4 spsk. frisk timian
1 appelsin

Tilberedning:
Skær løg i både og bag dem i ovnen med lidt olivenolie i ca. 20 min. ved 200 grader. Skær appelsin i fileter og del dem et par gange. Rør alle ingredienser sammen og smag til med salt og peber.

(Egnet til ost, smørrebrød, kød og fisk.)

Marrakeshsauce

Ingredienser:
2 dl Bähncke Dijon Sennep
2 dl Bähncke Mayonnaise
4 spsk. Bähncke Barbecuesauce
4 fed hvidløg
2 spsk. røget paprika
2 tsk. spidskommen

Tilberedning:
Rør alle ingredienser sammen.

(Egnet til salater, burgere, sandwich, friterede grøntsager, kebabspyd og krydret mad.)

Nordisk dildmayo

Ingredienser:
1 dl Bähncke Arfmann Sennep
4 dl Bähncke Mayonnaise
5 spsk. hakket dild
1 citron, saft herfra

Tilberedning:
Rør alle ingredienser sammen og smag til med salt og peber.

(Egnet til rejer, sild, makrel, fiskefilet, fiskefrikadeller, sandwich brød, tapas og kød.)

Taffel vinaigrette med hvidløg

Ingredienser:
2 dl Bähncke Taffel Sennep
4 dl rapsolie
1 dl lynghonning
½ dl citronsaft
2 fed hvidløg

Tilberedning:
Pisk en vinaigrette og pres hvidløg i. Smag til med salt og peber.

(Egnet til salater.)

Rustik Rygeostedressing

Ingredienser:
2 dl Bähncke Grov Sennep
2 dl rygeost 10%
2 dl cremefraiche 18%
1 dl hakket purløg

Tilberedning:
Rør alle ingredienser sammen.

(Egnet til salater, røget sild, kartoffelsalater, smørrebrød og sandwich.)

Senneps Aioli

Ingredienser:
5 dl Bähncke Mayonnaise
2 ½ dl Bähncke Grov Sennep
2 fed hvidløg

Tilberedning:
Rør alle ingredienser sammen.

(Egnet til kold fisk, røgvarer, madbrød, sandwich og burgere.)

Anvendte produkter

Få inspiration direkte i din indbakke

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Orkla Foodappeal og få knivskarpe tips, sæsonaktuelle opskrifter og masser af inspiration serveret direkte i din indbakke.