Tærte med hvid chokolademousse og kirsebær

Tærte med hvid chokolademousse
Ingredienser
  • 380 g mel
  • 240 g sukker
  • 200 g smør
  • 1 æg
  • 100 g hvid chokolade
  • 5 æggeblommer
  • 2 ½ dl piskefløde
  • 3 dl Den Gamle Fabrik Kirsebærsauce
  • Pynt (violer, guldstøv)
Sådan gør du
  1. Ælt mel og smør sammen i en skål til det har konsistens af parmesanost.
  2. Tilsæt 200 g sukker og saml mørdejen med æg og evt. lidt vand.
  3. Lad dejen hvile i 60 min.
  4. Rul mørdejen ud og beklæd en smurt tærteform. Bag mørdejen ved 200 grader i ca. 30 min.
  5. Smelt hvid chokolade over vandbad og pisk æggeblommerne stive med 40 g sukker. Pisk fløde til flødeskum.
  6. Vend den smeltede chokolade sammen med æggemassen og vend derefter flødeskummet i til en luftig mousse.
  7. Kom mousse i tærteformen, så der er plads til Den Gamle Fabrik Kirsebærsauce.
  8. Stil tærterne på køl til moussen har sat sig.
  9. Server chokoladetærte med Den Gamle Fabrik Kirsebær Sauce og pynt.