Search
Close this search box.

Solæg

Solæg
Ingredienser
  • 10 æg
  • 250 g rugbrød
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 dl Bähncke Salat Mayonnaise
  • 1 dl Bähncke Sød Fransk Sennep
  • 1 friséesalat
  • 10 skiver røget skinke
  • 2 dl Beauvais Rødbeder i Tern
  • 2 dl Bähncke Agurke Relish
  • Friske krydderurter (karse, dild, purløg, ærteskud)
  • Salt og peber
Sådan gør du
  1. Kog 1 l. vand  med 50 g salt og løgskaller.
  2. Kog æggene i 20 min. i en gryde og bank dem let mod køkkenbordet, så skallen revner forskellige steder.
  3. Læg æggene i saltlagen (de skal ligge der i 2-3 dage inden de er klar.)
  4. Skær rugbrød i meget tynde skiver (ca. 4 mm, evt. på en pålægsmaskine).
  5. Pensl rugbrødskiverne med olivenolie og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  6. Rist rugbrødskiverne i ca. 2 min. i ovnen ved 250 grader varmluft til brødet er gyldent og sprødt.
  7. Tag rugbrøds chipsene ud af ovnen og drys dem med flagesalt.
  8. Hak ca. 2 dl friske krydderurter og bland med Bähncke Salat Mayonnaise og Bähncke Sød Fransk Sennep.
  9. Pil æggene og halver dem.
  10. Tag blommen ud og fyld urtemayonnaisen i hullet og kom blommen tilbage.
  11. Anret rugbrødschipsene med friséesalat, skiver af skinke, solæg, Beauvais Rødbeder i Tern, Bähncke Agurke Relish og friske krydderurter.
Anvendte produkter