Search
Close this search box.

NATURLI´Moussaka

10 pers.

Ingredienser
  • 500 g NATURLI´ Fars

  • 750 g kartofler

  • 4 spsk. olivenolie

  • 2 løg

  • 5 fed hvidløg

  • 1000 g hakkede tomater
  • 1 spsk. revet muskatnød
  • 1 spsk. kanel
  • 2 spsk. spidskommen
  • 2 spsk. koriander
  • 4 spsk. oregano
  • 1 L mornaysauce
  • 100 g gratineringsost
  • Friske krydderurter
  • Salt og peber
Sådan gør du
  1. Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver.
  2. Skær auberginer i skiver (ca. 1/2 cm tykke). Læg dem på en plade og drys lidt salt på, så noget af saften bliver trukket ud (ca. 15 min.).
  3. Sauter hakkede løg og hvidløg i en gryde. Kom tomater, krydderier og NATURLI´ Fars i. Lad simre i ca. 20 min. under låg. Smag til med salt og peber.
  4. Tør aubergineskiverne af. Pandesteg dem let gyldne i lidt olivenolie. Læg halvdelen af auberginerne i bunden af en gastrobakke. Fordel så halvdelen af tomatsaucen ovenpå. Næste lag er de sidste aubergineskiver – og den sidste tomatsauce. Sidste lag er kartoffelskiverne. Afslut med mornaysauce.
  5. Bages i ovnen ca. 25 min. ved 200 grader. Tag derefter ud og drys med gratineringsost og sæt den derefter tilbage i yderligere 15 min. Indtil kartoflerne er møre. Lad trække 10 min. inden servering. Drys med friske krydderurter

Moussaka er en lækker og traditionel græsk ret, der udgør et højdepunkt i Middelhavskøkkenet.

Den velsmagende ret består typisk af lag af auberginer, kartofler og hakket kød, ofte lam eller oksekød, svøbt i en rig, aromatisk tomatsovs. En fyldig bechamelsauce topper retten og bidrager med en lækker, fløjlsblød finish.Ofte serveres moussaka som et hovedmåltid og ledsages af en let salat eller tzatziki for at afrunde smagsoplevelsen. Denne hjertevarmende og mættende ret har vundet popularitet verden over, og dens dybe, fyldige smag er altid en succes på menuen.

 

Her er vores vegetariske udgave, hvor vi har erstattet kødet med NATURLI´ Fars.

En super lækker vegetarisk Moussaka med flotte farver. Moussakaen med NATURLI´ Fars er fyldt med grøntsager og masser af lækre krydderier.

Den er et lækkert vegetarisk alternativ til buffeten, til alle dine gæster der efterspørger en grønnere menu.