Jule-æblekage med kirsebær

Ingredienser
  • 3000 g æbler
  • 1-2 dl sukker
  • 1 vaniljestang, marv herfra
  • 500 g Struer Æblekagerasp
  • 1 l piskefløde
  • 1000 g Den Gamle Fabrik Kirsebærsauce
  • Sød krydderurt
Sådan gør du
  1. Skræl æbler og fjern kernehus. Skær dem i både og læg dem i en stor gryde med vanilje og en anelse vand. Damp dem på fuld blus i ca. 10 min.
  2. Når de skiller røres de til mos. Tilsæt sukker. Køl æblemosen ned.
  3. Kom æblemos i bunden af et fad, herefter Struer Æblekagerasp, så Den Gamle Fabrik Kirsebærsauce. Anret æblekagen med flødeskum, kirsebær og friske krydderurter.
  4. Tip: skift evt. den ene halvdel af æblerne ud med kvæder.